Puding Karamel

Bahan-bahan

6 biji telur
80 gm gula kaster
25 gm tepung kastard
15 gm tepung jagung
410 ml susu cair
410 ml air
1 camca teh vanila
80 gm gula pasir
100 ml air
Cara membuatnya
 1. Pukul telur dengan gula kaster hingga gula larut.
2. Masukkan tepung kastard dan tepung jagung, kacau sebati.
3. Tuangkan susu, air dan vanila,kacau rata-rata.
4. Masak gula pasir bersama air,kacau hingga menjadi gula hangus.
5. Tuangkan ke dalam acuan berukuran 22 cm yang sudah disapu rata dengan marjerin.
6. Tapiskan campuran telur,gula kaster serta tepung kastad & tepung jagung tadi ke atas gula hangus.
7. Kukus selama 35-40 minit atau hingga masak. 

Boleh disejukkan ke dalam ice box untuk rasa yg lebih enak. 
 Nama lain,puding gula hangus.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

 
Free Backlinks